Slik forlenger du sommeren med strålevarme

Med nye og effektive varmestrålere kan du nyte varme sommerkvelder på terrassen fra påske til høstferien.

Markedet for elektriske varmestrålere har tatt av i Norge. Vi får større og finere uteplasser og vi tilbringer stadig mer tid utendørs. Nå finnes det varmeløsninger som gjør det riktig så trivelig å kose seg på terrassen eller i vinterhagen – også på kjølige nordiske kvelder.

Det smarte med strålevarme er at de varmer opp overflater som den treffer, men ikke luften omkring. Den imiterer solen, og er en svært komfortabel og økonomisk varmekilde. Med varmestrålere kan man ha det godt og komfortabelt i uterommet også når temperaturen faller, fordi strålene treffer oss og varmer oss opp.

Det gjør elektriske varmestrålere energieffektive. En helaften utendørs med 3000 watt strålevarme vil ikke koste deg mer enn rundt 30-35 kroner i strøm. Gassdrevne terrassevarmere  blir ofte dyrere i drift.

 

Dette må du tenke på.

Trond Kviserud, er markedssjef i Frico AS, en av Norges mest erfarne leverandører av varmestrålere. Kviserud sier varmestrålere har fått et mye større bruksområde de siste årene. Nå monterer folk dem også i vinterhager og på innglassede verandaer. I mange oppgraderte blokkleiligheter er innglassede verandaer blitt en forlengelse av stua som man gjerne vil bruke hele året.

Kviserud har følgende tips til de som ønsker seg utevarme:

  • Varmestrålere leveres med ulik effektstyrke og reflektortyper utviklet for ulike avstander. Be din lokale EL-Proff om hjelp til å kartlegge ditt behov.
  • Varmestrålere avgir lys av ulik intensitet, avhengig av type. Halogen lyser sterkest, mens carboninfra er mer diskret. Vil du ha minst mulig infrarødt lys på uteplassen, velger du sistnevnte.
  • Halogenvarmere avgir mest varme og er best på terrasser eksponert for vind og trekk.
  • De nyeste varmestrålerne kan leveres med trinnløs regulering fra 0 til 100 prosent effekt og sikrer perfekt utetemperatur. Disse har også timerfunksjon, slik at de slår seg av automatisk etter en viss tid.
  • Hvis anlegget skal stå i krevende miljø ved, eller nær sjøen, velger du varmestrålere som tåler salt og er motstandsdyktige mot rust.